Hottentot‎ > ‎

Jins

JUNI

ZA 1 juni: 20u-22u

Doen we een avonspel of een spelavond?
We doen een avondspelavond!

VR 7 juni: 20u-22u30

Niks beter dan een goei filmke te knallen tijdens de examens! Want ja, voor ons zijn het examens!

ZA 15 juni: 19u-21u

Huplahe hopsake
Scouts West doet vandaag mee
Ola po oh no
Tis ook met de chiro
Oeioeioei
Ja da wordt een goei
Grap
Klapklapklap
Kijk daar een astronaut
Kom om 19u niet naar de scouts
We meeten namelijk aan de acasialei
Dat maakt ons allen blij
Dit was een mooie rijm
Lijm rijmt op rijm

ZO 23 juni: LAATSTE VERGADERING

Van dit jaar wel te verstaan. En om dat te vieren trekken we erop uit, op avontuur naar een land hier niet zo ver vandaan! Naar Bobbejaanland!
We spreken af om 9u15 aan het station van Lier (be on time want de trein wacht niet). Neem mee: een lunchpakket, drankje(s), zonnecrème of een regenjas naargelang het weer, eventueel een abonnement van Bobbejaanland als je dat hebt en uiteraard je opperbest humeur.

Z0  30 juni: GEEN

We zien jullie weer op kamp

KAMPINFORMATIE

Dit jaar voerden we voor het eerst een extra tak in bij onze scouts: de jins. De bedoeling is dat deze tak elke twee jaar op buitenlands kamp gaat. Omdat de jingroep van dit jaar al op buitenlands kamp is geweest bij de givers, gingen we bij wijze van test proberen om een uitwisseling tot stand te brengen met een Macedonische scouts. Met het ingezamelde geld en de Europese subsidies had hiervoor genoeg geld geweest. Helaas is het dossier voor de subsidieaanvraag afgekeurd, en zal het buitenlands kamp dus niet doorgaan.

Dit jaar zullen we dus mee op Ardennnenkamp gaan.

Toch willen we nog iets speciaals doen met het door de jins ingezamelde geld. Daarom zullen we op kamp een geldactiviteit gaan doen. Ook gaan we dit jaar met de fiets naar het kampterrein. We zullen hier 2 dagen over fietsen, en onderweg in een jeugdherberg slapen. Hierdoor zal voor de jins het kamp een dag vroeger starten. We spreken af op woensdag 10/07 om 8u30 met fietsen aan de scoutslokalen.

We willen jullie met aandrang vragen om te zorgen dat de fiets van je kind zeker in orde is. We zullen een tocht maken van 180km, en dat kan niet op een fiets met platte banden, ongesmeerde ketting of kapotte remmen. Zorg ook dat de fiets voorzien is van een voor- en achterlicht. Normaal gezien zullen we dit niet nodig hebben, maar veiligheid gaat boven alles.

De leiding zal zelf een fietsreparatiesetje meenemen voor geval van nood, maar het kan geen kwaad om zelf nog extra materialen te voorzien. Ook een pompje is geen overbodige luxe.

De jins moeten zelf kleding voor deze 2 dagen, toiletgerief, een lunchpakket en zonnecrème/regenjas meenemen. We vragen ook aan iedereen om minimaal één gevulde drinkbus mee te nemen op de fiets, die we onderweg zullen vullen. Voor eten onderweg zorgt de jinleiding. Al het overige kampmateriaal (zoals je oer-outfit) kan gewoon meegegeven worden met het inladen van de camion.

Voor het vervoer van de fietsen terug naar huis zullen de ouders die hun kind komen ophalen moeten zorgen. We vragen hiervoor om onderling ook af te spreken met andere jinouders ofdat je al dan niet een fietsenrek hebt. Voor meer informatie over het kamp verwijzen wij jullie graag door naar de kamphottentot.

Aarzel niet om ons te contacteren wanneer je nog met vragen, bedenkingen of opmerkingen,… zit.

De kampinschrijving van de jins vind je hier.