Hottentot‎ > ‎

Jins

NOVEMBER

ZO 11 november: 14u-17u

Wiel jij meespelen? Klasieke spelletjes worden zoveel leuker op wieltjes! Niet overtuigd? We tonen het wel! Het enige wat jij nodig hebt zijn wieltjes! Watte? Awel, een fiets, step, Segway, éénwieler, rolschaatsen,... Hoe gekker hoe prettiger! We zullen nog even 4 feitjes opfrissen om misverstanden te vermijden:

  1.  Dit is een boer zijn tuig, geen voertuig
  2.  Dit is een stop-bord, geen step-bord
  3.  Brolschaatsen zijn geen rolschaatsen
  4.  Een vrouw heeft geen wielen en wordt dus niet aanvaard als vervoersmiddel!


Wa moette meenemen?!

Wieltjes

 

ZO 18 november: GEEN

Helemaal niemand van jullie leiding kan komen vandaag :(

Maar niet getreurd! Wij hebben enkele leuke activiteiten voor jullie uitgezocht, want er is genoeg te doen op deze prachtige dag!

> In Bocholt kan je volop genieten van de herfst want daar organiseren zede jaarlijkse herfstwandeling. Is de herfst niet je favoriete wandelseizoen? Geen probleem, rij even naar Ekeren want daar is het al winter! Ze organiseren daar namelijk een winterwandeling (in de herfst, jawel dat kan zomaar!)

> Natuurlijk zijn er ook deze maand de klassiekers zoals de maandelijkse meditatie voor moeder aarde en vrede of Maandelijks etentje voor alle alleenstaande parochianen van Zeveneken en alle alleenstaande OKRA leden van trefpunt Zeveneken!

> Hou je meer van iets speciaals? De zondag is een goede dag voor jou want het is DE stadswandeling met de enige echte Filip Canfyn! Jaja je hoort het goed! Speciaal voor jullie zal Filip Canfyn wandelen door Kortrijk!

> Wil je je zondag liever al snuisterend doorbrengen? Dat kan deze zondag in het Gruuthusemuseum! Ga maar lekker Snuisteren door de textielcollectie van het Gruuthusemuseum en laat ons weten wat dat snuisteren juist inhoudt!

> Wil je graag een misdienst bijwonen waar je helemaal geen k*t van verstaat? Dan is deze Misdienst In Het Latijn de per-fec-te zondag voor jou en je familie!

Veel plezier vandaag!!!


ZA 24 november 20u00 tot ZO 25 november 17u00 - WIJNVERKOOP

Huplaké tijd om wijntjes te verkopen! Meer informatie volgt op 11/11 omdat dat een mooie datum is. Het is zelfs meer dan een mooie datum. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deze datum zowel door Europeanen als door Amerikanen hetzelfde wordt uitgesproken. Dit is zeker niet altijd het geval. Denk bijvoorbeeld maar aan 11 september 2001. Toen ontstond er veel verwarring omdat de amerikanen spraken over de aanslagen van Nine Eleven, terwijl het nog maar 11/9 was. Uit vrees voor een nieuwe aanslag werden op 12 september 783.177 Amerikaanse burgers vermoord omdat men vermoede dat deze personen eigenlijk aliens waren die in de toekomst konden kijken. Al snel werd duidelijk dat het om een misverstand ging. Amerikanen zeggen blijkbaar eerst de maand en dan pas de dag. Ze hadden het dus wél over 11 september.*

Tevens blijft deze datum onveranderd als je hem vanachter naar voren zou lezen. Er is geen verschil tussen 11/11 en 11/11**. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 23/07 en 07/23. De laatst vernoemde datum bestaat zelfs helemaal niet. Een jaar telt namelijk geen 23 maanden maar slechts 12. Wat eigenlijk ook absurd is om de volgende reden:

Historisch gezien is een maand de duur van 1 maancyclus. Met andere woorden: de tijd tussen 2 volle manen. Dit klinkt logisch, ware het niet dat men vroeger niet zo goed kon tellen. Gemiddeld zijn er namelijk geen 12 maar 12,37 volle manen op een jaar. Het zou dus logischer zijn moesten er 12,37 maanden op een jaar zouden zijn.

Dit is niet de enige historische fout die wij vandaag de dag nog meedragen. Zo berekende één of andere pater verkeerd wanneer dat Jezus geboren was en noemde dit jaar het jaar 1. Nu blijkt dat door zijn stomme rekenfout Jezus volgens onze jaartelling is geboren in het jaar 7 voor christus. "Haha, wat absurd", hoor ik je zeggen. Dit is inderdaad een beetje onnozel want dat zou hetzelfde zijn als zeggen: "Frank, jij bent 7 jaar voor jezelf geboren", of zeggen "Jozeffa zat in het eerste leerjaar toen ze geboren werd".

Zo zie je maar dat rekenfouten verregaande gevolgen kunnen hebben en je dus maar beter goed oplet in de les wiskunde. Want wie weet wat voor gevolgen jouw flaters hebben? Wie weet kennen ze over 200 jaar het verschil tussen een rechte hoek en een rechte lijn niet meer, allemaal omdat jij dacht dat de sinus van 90 graden gelijk is aan 0. Foei! Je moet opletten tijdens de les wiskunde!


(*) Het verhaal over de vermoorde Amerikaanse burgers is vermoedelijk niet waar, maar het had zomaar gekund. Uit respect voor de 783.177 onschuldige Amerikaanse burgers die (waarschijnlijk) niet vermoord werden, mag je nu een persoonlijke minuut stilte houden!

(**) Andere data waarop dit van toepassing is zijn: 1/1, 2/2, 3/3, 5/5, 8/8, 7/7, 9/9, 4/4 en 6/6. 11/11 blijft wel de mooiste datum omdat deze dubbel zo veel cijfers bevat als de eerder vernoemde data. 10/10 en 12/12 behoren NIET tot deze categorie maar zijn ook coole data.

 

DECEMBER

ZO 2 december: 14u-17u

Sinterklaas komt dus gaan we een kerststal sjorren! 

Dit klinkt niet echt logisch he... Gelukkig zijn er nog onlogischere dingen in de wereld. Zoals Spongebob die de afwas doet, Goofy die een hond heeft of dat een joggingbroek bijna nooit gebruikt wordt om te joggen. Verder heeft Aladin geen tepels, kan een antilope juist heel goed lopen. Een luipaard is helemaal niet lui of een paard. Ontdooien is hetzelfde als dooien en in pindakaas zit geen kaas.

Zo zie je maar, een kerststal sjorren terwijl de sint langskomt is zo gek nog niet!


VR 7 december: 20u-22u

De beschrijving volgt nog, maar hier is alvast een grapje om deze sombere dag op te vrolijken:

Random Jokes Generator


ZA 15 december: 20u-22u

We doen wat chilliewillie tussen examens door! Kom langs, en wordt helemaal terug zen zodat je morgen weer in de examens kan vliegen!

 

ZA 22 december: 19u-24u > Jinkerstfeesje

Nog maar:


Het beste kerstfeest van het jaar? Dat valt op 22 december! Jongens kopen een pakje voor jongens, meisjes kopen er eentje voor meisjes! En een diner krijgen jullie er gratis bij!

Meenemen?

Omdat je al zo veel cadeautjes moet kopen deze periode doen wij het iets anders; koop een pakje voor je eigen geslacht maar zonder waarde! Het mag MAXIMAAL 1 euro kosten maar liefst 0 euro. Geef iets af dat je het zelf gemaakt hebt, gevonden hebt of dat het gewoon iets totaal random is (dat je nog had liggen)! Een tekening, een geplukt boeketje,... "Hoe zottiger hoe lolliger!"

Pseudo-chique kleding rond je lijf

Knorrende hongerige magen!

 


ZO 30 december: GEEN

Geniet maar van jullie vakantie, wij zullen genieten van onze boeken 😭

Om de leegte op te vullen, kan je op Animatorcursus gaan! https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/animator 

Hier een gedichtje van de hand van de enige echte K. Dekkers om jullie te overtuigen: 

Neem een medejin bij de hand
en doorkruis ons Vlaand'renland
Ga samen op avontuur,
het is niet eens duur!
Overdag pret en plezier,
misschien 's avonds wel een pintje bier!
Animatorattest op zak
Leiding worden? Met gemak!

 

JANUARI

ZO 6 januari: GEEN

 De eerste zondag van het nieuwe jaar slaan we over. Maar dit is wel de ideale moment om de volgende 2 zondagen voor te bereiden!

 

ZO 13 januari: 13u-18u

Vandaag mogen jullie even jinspringen voor de leiding! Vandaag kunnen jullie nig eens voelen hoe het is om leiding te zijn! Om alles goed voor te bereiden worden jullie al om 13u00 verwacht. Na de scouts volgt er nog een nabespreking.

 

ZO 20 januari: 13u-18u

Omdat ik tam ben: zie beschrijving vorige zondag

 

ZO 27 januari: 14u-17u

Een jaarlijkse traditie: schaatsen. We spreken af om 14u00 aan de scoutslokalen!

Mee te nemen?

Handschoenen VERPLICHT

Dikke sokken

Dikke jas

Eventueel een muts en sjaal

Centje (als je iets wil kopen, schaatsen zelf is gratis) of koekje/drankje

 

FEBRUARI

ZA 1 februari: 21u-03u

Omdat we met wat minder leiding zijn dan afgelopen jaren, vragen we aan jullie om ook een schiftje te werken op de wa isda...Comments