Hottentot

De Hottentot, onze manier om jullie te laten weten wat er wanneer te gebeuren staat. Per tak kunnen jullie hier raadplegen welke activiteiten er elke maand staan te gebeuren:

Jaaragenda 2020-2021
Om jullie een beeld te geven van wat er je zoal tijdens een scoutsjaar te wachten staat, kan je hier een algemene jaaragenda vinden.

SEPTEMBER

Zondag 13 september - 14u tot 17u: eerste vergadering

Jeeej! De eerste vergadering van een nieuw scoutsjaar is een feit!

Meer informatie wordt gegeven via mail.

Inschrijvingen:
Een nieuw scoutsjaar betekent nieuwe leden en dus ook nieuwe inschrijvingen. Meer info volgt nog!

Zaterdag 26 september: Ballonnekensstoet (AFGELAST)
Zoals ieder jaar trekt er een hele stoet karren en lampionnekes door Duffel en zoals ieder jaar doen ook wij daar aan mee. Meer informatie over het waar, wanneer en hoe krijg je zeker nog wel in de loop van de maand.

OKTOBER

9-10-11 oktober: Hottentotfeesten

Een klassieker van onze scouts: De Hottentotfeesten!  Dit is de verzamelnaam voor het feestweekend van onze scouts, met op vrijdag een quiz (Kwista!), op zaterdag een dikke fuif (Wa Costa?!) en als afsluiter zondag een heuse Pannenkoekenslag! Iedereen is meer dan welkom!

Vrijdag 23 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

Vandaag draait alles rond jullie! Zorg er dus maar voor dat iedereen goed kan zien dat jij in de scouts zit! Hoe doe je dat? Door je uniform te dragen natuurlijk! Laat al die chiro's maar eens zien met hoeveel die scoutsen zijn!

Zondag 25 oktober: Vriendjesdag

Vandaag mag iedereen een vriendje of vriendinnetje meenemen zodat we voor één keer met dubbel zoveel zijn!

NOVEMBER

Wijnverkoop

In november/december zullen de jins een wijnverkoop houden! De data en verdere informatie zal later worden bekend gemaakt!

DECEMBER

Zondag 6 december: Sinterklaas

Sinterklaas! Natuurlijk vergeet Sinterklaas ons scoutsje ook niet! Vandaag krijgen we dus hoog bezoek en wie weet...misschien ook wel een verrassing?

Kerstfeestjes

Ook wij vieren natuurlijk kerstmis! De data van de kerstfeestjes kan je vinden in de takkenhottentotten.

JANUARI

Zondag 10 en 17 januari - 14u tot 17u: Jins geven leiding

Zondag 24 januari- 14u tot 17u: schaatsen

Nog zo'n jaarlijkse activiteit. Schaatsen met de gehele groep in Heist-op-den-Berg!

Vrijdag 29 januari: Wa Isda?!

Wa Isda?!, onze jaarlijkse zaalfuif in het Moevement in Lier!

FEBRUARI

Zondag 20 februari: Itali'à volonté

Wat ruik ik daar? Spaghetti? En... lasagne? En wat zie ik daar? Scouts! Dat moet de Itali'à Volonté zijn!
Smikkelen en smullen van VERSGEMAAKTE Italiaanse gerechten!!!

MAART

Zondag 7 maart: Leidingswissel

Voor 1 dagje krijgen jullie leiding van een compleet andere leidingsploeg!

APRIL

24-25 april: Bloemenslag

Bloemenslag! De lente in het land, het zonnetje dat opnieuw haar opwachting maakt en misschien hebben jullie zelfs al een grote voorjaarsschoonmaak voor de boeg. Maar vandaag houden wij ons ergens anders mee bezig, we zetten de bloempjes letterlijk buiten! We gaan ze verkopen, deur aan deur. Wacht dus even met het kopen van nieuwe bloempjes voor de tuin tot wij langs zijn geweest!

MEI

Zondag ... mei: Vlottentocht

Vlottentocht! Een hele boel mensen die op een zondag niets anders te doen hebben dan al heel vroeg op de dijk in Duffel te staan, om daar dan te zwoegen aan een vlot dat zeer waarschijnlijk toch ten onder zal gaan? Ja, het bestaat! Dat is de enige echte vlottentocht, en natuurlijk doen wij daar ook aan mee!

JUNI

Kampinschrijvingen

Kampinschrijvingen: Ouderbezoeken of oudercontacten. Het einde van het scoutsjaar nadert met rasse schreden, maar dat wil dus ook zeggen dat het kamp nadert! Je kan je leiding dus weer aan je deur verwachten om je in te schrijven.

JULI

KAMP!

Kampdata 2021:

Kapoenen: 12 tot 18 juli

KW's: 10 tot 18 juli

Jong-Givers: 8 tot 18 juli

Givers: 8 tot 18 juli

Jins: 8 tot 18 juli

AUGUSTUS

Herfstontmoeting (HO)

Een massaal leidingsweekend voor alle leiding van de scoutsen die deel uitmaken van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar onze leiding natuurlijk ook aan deelneemt!

Subpagina''s (5): Givers Jins Jong Givers Kapoenen KW's