Hottentot

De Hottentot, onze manier om jullie te laten weten wat er wanneer te gebeuren staat. Per tak kunnen jullie hier raadplegen welke activiteiten er elke maand staan te gebeuren.

Jaaragenda 2017-2018
Om jullie een beeld te geven van wat er je zoal tijdens een scoutsjaar te wachten staat, kan je hier een algemene jaaragenda vinden.

SEPTEMBER

10 september - 14u tot 17u: eerste vergadering
Traditioneel start het jaar met een heus groepsspel, ook ouders mogen het eerste uurtje meedoen! Door het groepsspel komen de leden te weten wie hun leiding zal zijn het komend scoutsjaar. Niet te missen dus!

Inschrijvingen: ouderbezoeken
Een nieuw scoutsjaar betekent nieuwe leden en dus ook nieuwe inschrijvingen. Wanneer we een paar vergaderingen achter de rug hebben, kan je deze maand bezoek verwachten van de leiding om je in te schrijven voor de rest van het scoutsjaar.

30 september: Ballonnekensstoet
Zoals ieder jaar trekt er een hele stoet karren en lampionnekes door Duffel en zoals ieder jaar doen ook wij daar aan mee. Meer informatie over het waar, wanneer en hoe krijg je zeker nog wel in de loop van de maand.

OKTOBER

6-7-8 oktober: Hottentotfeesten

Een klassieker van onze scouts: De Hottentotfeesten!  Dit is de verzamelnaam voor het feestweekend van onze scouts, met op vrijdag een quiz (Kwista!), op zaterdag een dikke fuif (Wa Costa?!) en als afsluiter zondag een heuse Pannenkoekenslag! Iedereen is meer dan welkom!

20 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

Vandaag draait alles rond jullie! Zorg er dus maar voor dat iedereen goed kan zien dat jij in de scouts zit! Hoe doe je dat? Door je uniform te dragen natuurlijk! Laat al die chiro's maar eens zien met hoeveel die scoutsen zijn!

NOVEMBER

Wijnverkoop

In november/december zullen de givers voor de tweede maal een wijnverkoop houden! De data en verdere informatie zal later worden bekend gemaakt!

DECEMBER

3 december: Sinterklaas

Sinterklaas! Natuurlijk vergeet Sinterklaas ons scoutsje ook niet! Vandaag krijgen we dus hoog bezoek en wie weet...misschien ook wel een verrassing?

Kerstfeestjes

Ook wij vieren natuurlijk kerstmis! De data vanvkan de kerstfeestjes kan je vinden in de takkenhottentotten.

KapoenenKW'sJong GiversGivers

JANUARI

Zondag 7 en 14 januari - 14u tot 17u: Givers geven leiding

Zondag 28 januari- 14u tot 17u: schaatsen

Nog zo'n jaarlijkse activiteit. Schaatsen met de gehele groep in Heist-op-den-Berg!

FEBRUARI

18 februari: Italiaanse Avond

Wat ruik ik daar? Spaghetti? En ... lasagne? En wat zie ik daar? Scouts! Dat moet de Italiaanse Avond zijn! Smikkelen en smullen verzekerd!

MAART

Wa Isda?!

Wa Isda?!, onze jaarlijkse zaalfuif in het Moevement in Lier!

APRIL

21- 22 april: Bloemenslag

Bloemenslag! De lente in het land, het zonnetje dat opnieuw haar opwachting maakt en misschien hebben jullie zelfs al een grote voorjaarsschoonmaak voor de boeg. Maar vandaag houden wij ons ergens anders mee bezig, we zetten de bloempjes letterlijk buiten! We gaan ze verkopen, deur aan deur. Wacht dus even met het kopen van nieuwe bloempjes voor de tuin tot wij langs zijn geweest!

MEI

Vlottentocht

Vlottentocht! Een hele boel mensen die op een zondag niets anders te doen hebben dan al heel vroeg op de dijk in Duffel te staan, om daar dan te zwoegen aan een vlot dat zeer waarschijnlijk toch ten onder zal gaan? Ja, het bestaat! Dat is de enige echte vlottentocht, en natuurlijk doen wij daar ook aan mee!

JUNI

Kampinschrijvingen

Kampinschrijvingen: Ouderbezoeken of oudercontacten. Het einde van het scoutsjaar nadert met rasse schreden, maar dat wil dus ook zeggen dat het kamp nadert! Je kan je leiding dus weer aan je deur verwachten om je in te schrijven.

JULI

KAMP!

Kampdata 2018:

Kapoenen: 16 tot 22 juli

KW's: 14 tot 22 juli

Jonggivers en givers: 12 tot 22 juli

AUGUSTUS

Lochtfest

Herfstontmoeting (HO)

Een massaal leidingsweekend voor alle leiding van de scoutsen die deel uitmaken van Scouts en Gidsen Vlaanderen, waar onze leiding natuurlijk ook aan deelneemt!

Subpagina''s (4): Givers Jong Givers Kapoenen KW's