Nieuws

Welkom op de site van scouts Duffel-Mijlstraat. Van 6 tot 18 jaar is iedereen welkom om elke zondag een namiddag vol plezier mee te maken. Wat we gaan doen? Dat vind je telkens in de zogenaamde 'Hottentot'.
Op onze scouts valt er altijd wel wat te beleven! Via de Nieuwspagina houden wij jullie op de hoogte!
Ook via onze facebookgroep delen wij foto's en berichten met jullie! Vergeet ons ook zeker niet te liken op facebook!

ZO 08/07/2018: Bagage brengen!

Geplaatst 5 jul. 2018 04:13 door Scouts De Hellevelders

Deze zondag wordt de vrachtwagen ingeladen. Tussen 14u en 17u mag iedereen zijn bagage komen brengen naar de scouts. De leiding zal deze dan al meenemen naar het kampterrein, zodat overbodig sleurwerk op de vertrekdagen vermeden wordt. Tot zondag!

Ecologisch verantwoord!

Geplaatst 5 jun. 2018 06:01 door Scouts De Hellevelders

Scouts is goed voor het milieu! En dat betekent niet enkel de verwarming wat lager zetten...
Eerder beslisten we al om een afvalparkje te laten bouwen (wat hopelijk volgend jaar gerealiseerd wordt) en deden we mee met de lenteschoonmaak om zwerfvuil op te rapen.
Ook op kamp willen we aan het milieu denken. Daarom vragen we aan iedereen om mileuvriendelijke zeep mee te nemen. Zo vervuilen we het water van de rivier waar we ons wassen zo min mogelijk.
Het kampterrein is ook een heel eind rijden. Het kan dus zeker interessant zijn om met andere ouders te carpoolen op zondag 22 juli om de kinderen te komen ophalen.
Alle verdere informatie in verband met het kamp kan je in de kamphottentot lezen.

Kamphottentot!

Geplaatst 23 mei 2018 05:01 door Scouts De Hellevelders

Het scoutsjaar loopt stilaan op zijn einde... De voorbereidingen voor het kamp zijn klaar, de leiding is er klaar voor,... Het aftellen naar het kamp kan nu écht beginnen! Bij het kamp hoort ook een kamphottentot, het boekje met alle informatie over het kamp én het kampthema! Vanaf nu kan je het hier allemaal vinden! Neem ook eens een kijkje bij de kampinformatie.

BELANGRIJK!
1) Op Zondag 8 juli wordt de vrachtwagen voor het kamp ingeladen. Leden kunnen hun bagage op die dag komen afgeven tussen 14u en 17u. Zo moet er bij vertrek niet gesleurd worden met bagage.
2) Zondag 22/07 mogen jullie de leden terug komen halen op het kampterrein zelf. Wij voorzien dan een pastabar. Voor leden is dit gratis, voor kinderen (-12jaar) vragen wij een bijdrage van 5 euro (drank inbegrepen) en voor volwassenen 7 euro. Liefst op voorhand inschrijven.

ZO 13/05/2018: Vlottentocht!

Geplaatst 11 mei 2018 12:42 door Scouts De Hellevelders

Zondag is het weer tijd om op het water te gaan, want ook dit jaar doen we met onze twee oudste takken mee aan de vlottentocht. De jong-givers komen rechtstreeks van hun weekend, de givers spreken af om 8u30 voor het technische dienst (Norbertijnerlei)! Daar zullen ze de vrachtwagen met het materiaal uitladen om hun prachtige vloten te maken. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken naar onze vloten. De tewaterlating is gepland om 13u.

Wat mogen de givers/jonggivers zeker niet vergeten?
- zwemkledij/kledij voor op het water
- waterschoenen of schoenen die nat mogen worden (GEEN LAARZEN OF OPEN SCHOENEN!)
- zonnecrème
- Kleding die nat mag worden (voor moest het geen mooi weer zijn)
- Doge kleding
- handdoek
- fiets

Meer informatie over de vlottentocht vind je op de site van de vlottentocht!

WO 18/04/2018: Jinformatie-avond!

Geplaatst 12 apr. 2018 06:31 door Scouts De Hellevelders

Groot nieuws! Vanaf volgend scoutsjaar zal er een nieuwe tak worden ingevoerd op onze scouts: de “Jins”! Dit wordt de groep voor leden van het 5e en 6e middelbaar. Om toe te lichten hoe het volgend scoutsjaar juist in zijn werk zal gaan, organiseren we een infomoment. Dit zal doorgaan op woensdag 18 april om 20u in de refter van lagere school ‘de Meyl’.

De groepsleiding zal een presentatie geven over het waarom van de jins, de nieuwe takverdeling, de regels, de kampen etc. Iedereen is van harte welkom! We vragen wel om een berichtje of mailtje te sturen naar één van de groepsleiding. Zo kunnen we genoeg stoelen en drankjes voorzien.

Vincent (aka Junior): 0471/86.41.84
Karen: 0493/10.24.11
scoutshellevelders@gmail.com

ZA 21/04/2018: Bloemenslag!

Geplaatst 10 apr. 2018 07:23 door Scouts De Hellevelders

Op 21 en 22 april 2018 doen wij naar jaarlijkse gewoonte onze Bloemenslag. Zaterdag 21 april zullen wij door de straten van Duffel Mijlstraat rijden met onze aanhangwagens vol bloemetjes, waar je dan naar hartenlust bloemetjes kan kopen! Ook op onze scouts zal een verkoop-stand zijn!
Op zondag 22 april brengen wij de bestellingen rond, de bestelbrief wordt in de straten rondgedeeld maar kan je ook hier vinden.

We kunnen natuurlijk alle hulp gebruiken! Givers en jong-givers zijn zaterdag welkom vanaf 9u45! Maar ook ouders kunnen we gebruiken: Heb je een remorque en wil je ons helpen met bloemetjes rondbrengen? Dan is jouw hulp zeker en vast welkom vanaf 9u45!

Ons bloemenassortiment blijft niet elk jaar hetzelfde, want ook in de bloemetjeswereld is er sprake van een bepaalde mode! Meer informatie vind je op deze pagina.
Naast bloemetjes verkopen wij ook potgrond. 

ZO 18/02/2018: Italiaanse Avond

Geplaatst 5 feb. 2018 08:45 door Scouts De Hellevelders

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij weer onze overheerlijke Italiaanse Avond. Op zondag 
19 februari, 's middags van 12u tot 14u en 's avonds van 17u tot 20u, nodigen wij u allen uit om te komen smullen van onze zelfgemaakte spaghetti, lasagne of spaghetti carbonara.
Wij zullen een heel weekend in de weer zijn om u ook dit jaar te kunnen verwennen met onze lekkere gerechten. Uiteraard hoort hier ook een dessertje bij. Daarvoor kan u kiezen tussen Stratiatella-ijs of onze zelfgemaakte tiramisu.
Dit lekkers zal u aangeboden worden inParochiezaal Mijlstraat, Mijlstraat 108, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot het gezelligste Italiaanse restaurant van België.
Meer informatie (ivm bestellingen en menu) vindt u hier.

VR 02/02/2018: Wa Isda?!

Geplaatst 29 jan. 2018 05:11 door Scouts De Hellevelders   [ 29 jan. 2018 05:13 bijgewerkt ]

Deze vrijdag organiseert de leiding een fuif in het moevement van Lier: Wa Isda. Hierdoor zal het dit weekend geen scouts zijn. Tot binnen 2 weken!
Nog eens een speciale dank aan onze sponsors: GSJ Advocaten, Reynaers Aluminium en Telecom Shop!

ZO 28/01/2018: We gaan schaatsen!

Geplaatst 22 jan. 2018 05:21 door Scouts De Hellevelders

Deze zondag is het weer tijd voor een jaarlijkse traditie! We gaan namelijk met heel de scouts schaatsen in Heist! We spreken om 14u af aan onze lokalen, van daaruit willen we carpoolen naar de schaatsbaan om tegen 14u30 in de inkomhal van de schaatsbaan weer te verzamelen. Omdat niet alle leden in de auto's van de leiding geraken en we niet vanzelf aan de schaatsbaan geraken, willen we aan ouders die kunnen vragen om ons naar de schaatsbaan te brengen. Om 16u45 mogen de ouders hun oogappeltjes terug komen halen. Spreek ook hier tijdig af om te carpoolen!

Wat mag je zeker niet vergeten?
- Muts, warme kledij, handschoenen (verplicht!) en dikke sokken
- Doe zoveel als kan je uniform aan (sjaaltje!), omdat het nogal druk kan zijn op de schaatsbaan kunnen we zo toch iedereen direct herkennen.
- Geld heb je niet nodig, de scouts trakteert! Enkel als je tussendoor graag een snackje koopt kan je wat centjes meenemen.
- Schrijf bij de jongste leden hun schoenmaat op hun hand, ervaring leert dat het anders lang duurt vooraleer we effectief op de schaatsbaan staan.

07&14/01/2017: Givers geven leiding

Geplaatst 4 jan. 2018 01:58 door Scouts De Hellevelders

Na er even tussenuit te zijn geweest, zijn we weer helemaal terug! Deze en volgende zondag zullen onze oudste leden al eens mogen proeven van het leiding geven. Zij zullen het beste van zichzelf geven om iedereen een spetterende zondag te te bezorgen! Van elke tak zal nog minstens één leiding aanwezig zijn. Voor vragen e.d. kan je dus nog altijd bij de vertrouwde leiding terecht. Tot zondag!

1-10 of 29