Over ons‎ > ‎

Inschrijvingen

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijvingen. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan de (hoofd)leiding!

INFORMATIE

SCOUTING, is dat iets voor mij en hoe kom ik er bij?

Wil je misschien wel bij de scouts, maar ben je daar nog niet helemaal zeker van? Wel, wij geven je de kans om te ontdekken of het al dan niet iets voor jou is. Je mag drie keer langskomen op een scoutsvergadering om eens aan de lijve te ondervinden hoe het er allemaal aan toe gaat. Ouders hoeven zich natuurlijk geen zorgen te maken over de verzekering en dergelijke. Niet alleen onze ingeschreven leden, maar ook diegenen die eens een keertje komen proberen, zijn verzekerd via de scoutsverzekering.
Na 3 vergaderingen kan je dan beslissen of je je al dan niet inschrijft!

HOE kan ik me (opnieuw) inschrijven?

Er zijn twee mogelijkheden om je in te schrijven: Online en schriftelijk. Het is aan je leiding om te bepalen op welke manier ze het liefst gebruiken. Normaal zal de leiding iedereen inlichten over welke manier je moet gebruiken. Als je het niet zeker weet, aarzel dan niet om het te vragen.

MOGELIJKHEID 1 - Schriftelijk inschrijven: Je nieuwe leiding zal in de loop van september/oktober langskomen om je inschrijving in orde te brengen. Zij zullen dan ook alle uitleg geven! Nieuwe leden zullen dan wel even hun adres moeten geven aan de leiding.

MOGELIJKHEID 2 - Online inschrijven: Je nieuwe leiding heeft beslist om iedereen online te laten (her)inschrijven. Vooral bij de oudere takken wordt dit vaak gedaan. Of je nu al jaren in de scouts zit of niet; de uitleg vind je hieronder! Bij nieuwe leden proberen we in de loop van het jaar langs te gaan om wat meer informatie te geven over het verloop van een scoutsjaar.

ONLINE INSCHRIJVEN

Inschrijven kan vanaf nu ook volledig online, of je nu een nieuw lid bent of niet, in 4  stappen word jij lid van onze scouts gewoon vanachter je computer.

Ben je al lid en wil je je ook dit jaar inschrijven? Ga dan direct naar stap 3!

STAP1: Inschrijving nieuw lid

Enkel voor nieuwe leden: Als je vorig jaar geen lid was van onze scouts is het noodzakelijk om eerst onderstaand formulier in te vullen.

STAP 2: Wacht!

Je zal een mail krijgen dat je aanvraag is ingediend. Hierna moet de groepsleiding de aanvraag goedkeuren. Vanaf dat je een mail hebt gekregen met de goedkeuring kan je verder naar stap 3.

STAP 3: Online invullen van de individuele steekkaart.

De individuele steekkaart bevat gegevens over elk actief scoutslid. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. De uitleg over hoe je deze steekkaart moet invullen kan je in volgend document vinden:  handleiding_ouders_steekkaart.pdf

STAP 4: Lidgeld betalen

Om ervoor te kunnen zorgen dat we elke week weer onze activiteiten veilig en verantwoord kunnen organiseren, vragen we per jaar (van 1 september tot 31 augustus) om lidgeld te betalen.

Het lidgeld van dit jaar bedraagt 40 euro. Wat zit er in dit lidgeld?

-       32 euro betalen wij aan het nationaal verbond van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

o    Een groot deel daarvan gaat naar de verzekering voor burgelijke aansprakelijkheid/lichamelijke ongevallen die de nationale koepel afsluit bij Ethias. Je kind is daardoor verzekerd op alle scoutsactiviteiten en op weg van en naar de vergadering.

o    Leden ontvangen 4 keer per jaar het ledentijdschrift Krak?Boem!

o    Verder bieden zij een hele hoop diensten aan leden, ouders en leiding om de organisatie van een scoutsgroep te ondersteunen.

-       5 euro gaat naar de takkas van je kind. Daarmee koopt de takleiding hun benodigdheden voor vergaderingen en activiteiten, en organiseren ze weekends en uitstapjes.

-       De overschot gaat naar de groepskas. Daarmee betalen we de algemene kosten van de werking van onze groep, zoals de aankoop van de jaarkentekens, onderhoud van de lokalen en het groepsmateriaal, printkosten, website, …

Info voor overschrijving:

Lidgeld: 40 euro

Rekeningnummer: BE60 7332 1216 2470

BIC-code: KREDBEBB

Mededeling: LIDGELD 2018-2019 +[naam van het kind] + [tak van het kind]

• Een tussenkomst van uw ziekenkas is mogelijk. U vraagt hiervoor dan bij uw ziekenkas een formulier aan dat u binnenbrengt bij de hoofdleiding.
  • Als het lidgeld een (te) grote hap is uit het gezinsbudget, aarzel dan niet om de hoofdleiding te contacteren. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om het lidgeld terug te brengen tot 10 euro.
Kijk zeker ook eens op de pagina "kosten", zo krijg je al een idee hoeveel het scoutsjaar gaat kosten en op welke manieren je geld terug kan krijgen!
Ċ
Scouts De Hellevelders,