Over ons‎ > ‎

Inschrijvingen

Op deze pagina vind je alle informatie over inschrijvingen. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan de (hoofd)leiding!

INFORMATIE

SCOUTING, is dat iets voor mij en hoe kom ik er bij?

Wil je misschien wel bij de scouts, maar ben je daar nog niet helemaal zeker van? Wel, wij geven je de kans om te ontdekken of het al dan niet iets voor jou is. Je mag drie keer langskomen op een scoutsvergadering om eens aan de lijve te ondervinden hoe het er allemaal aan toe gaat. Ouders hoeven zich natuurlijk geen zorgen te maken over de verzekering en dergelijke. Niet alleen onze ingeschreven leden, maar ook diegenen die eens een keertje komen proberen, zijn verzekerd via de scoutsverzekering.
Na 3 vergaderingen kan je dan beslissen of je je al dan niet inschrijft!

INSCHRIJVEN

HOE kan ik me (opnieuw) inschrijven?

Dit jaar doen we enkel online inschrijvingen. Dit gebeurt via https://inschrijven.scoutshellevelders.be/.

CENTJES

Waar gaat dat geld naartoe?

32,9 euro betalen wij aan het nationaal verbond van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  • Een groot deel daarvan gaat naar de verzekering voor burgelijke aansprakelijkheid/lichamelijke ongevallen die de nationale koepel afsluit bij Ethias. Je kind is daardoor verzekerd op alle scoutsactiviteiten en op weg van en naar de vergadering.
  • Leden ontvangen 4 keer per jaar het ledentijdschrift Krak?Boem!
  • Verder bieden zij een hele hoop diensten aan leden, ouders en leiding om de organisatie van een scoutsgroep te ondersteunen.

5 euro gaat naar de takkas van je kind. Daarmee koopt de takleiding hun benodigdheden voor vergaderingen en activiteiten, en organiseren ze weekends en uitstapjes.

De overschot gaat naar de groepskas. Daarmee betalen we de algemene kosten van de werking van onze groep, zoals de aankoop van de jaarkentekens, onderhoud van de lokalen en het groepsmateriaal, printkosten, website, …

Tussenkomst ziekenfonds

Een tussenkomst van uw ziekenfonds in de betaling van het lidgeld, weekends en kampen is mogelijk. Hiervoor moet je bij je ziekenfonds een formulier aanvragen dat je binnenbrengt bij de groepsleiding, zij zetten er met plezier een stempel op.

Scouting op maat

Als het lidgeld een (te) grote hap is uit het gezinsbudget, kunnen wij, met de hulp van “Scouting op Maat” het lidgeld terugbrengen naar 10 euro. Je kan dit aanduiden tijdens de online inschrijving.

Ċ
Scouts De Hellevelders,