Kampinfo‎ > ‎

Buitenlands Kamp 2017

Via deze pagina geven we jullie alle nodige informatie over het buitenlands kamp! Als we nieuwe informatie hebben dan zullen we deze zo snel mogelijk toevoegen!

Hup richting Hongarije!

Het aftellen kan nu wel echt beginnen, want 3 juli vertrekken de givers op buitenlands kamp! Hoog tijd dus om jullie wat meer informatie te geven! Maak je klaar om een fictieve reis te maken door de tijd, helemaal van nu tot aan de Donaubocht in Hongarije! Zo weten jullie ten minste wat er jullie allemaal te wachten staat.

In den beginne…

Zoals beloofd komen wij braafjes op ouderbezoek, om deze brief helemaal uit te leggen. Veel te laat komen we binnengevallen om jullie en jullie ouders te overspoelen met informatie. Maar voor we ook maar iets kunnen zeggen weerklinkt de vraag al: “seg leiding, van wanneer tot wanneer is dat buitenlands kamp nu weer?” Braafjes antwoorden wij dan voor de derde keer die dag: “Van maandag 3 juli tot vrijdag 14 juli. De exacte uren horen jullie nog, maar we vertrekken telkens in de avond met de bus en komen tegen de namiddag aan!” Maar laten we beginnen bij het begin…Wat kost da grapje?       

Alvorens we kunnen vertrekken moet er nog betaald worden, maar wat kost dat buitenlands kamp eigenlijk? Wel, we proberen de kampprijs zo laag mogelijk te houden. Toch moeten we een afweging maken van het kostenplaatje en het bijeen gespaarde budget. Daardoor vragen we dit jaar 175 euro voor het buitenlands kamp. Een voorschot van 75 euro betaalden jullie al. Wij vragen om ten laatste tegen 5 juni de overige 100 euro te betalen. Hiermee is het buitenlands kamp 35 euro duurder dan het gewone kamp.


 Betaalgegevens:

Naam: Givers

Rekening: BE98 7310 1882 9893

Bedrag: 100 euro

Mededeling: Buitenlands kamp + (Naam Giver)


 

 

 

 


Vormt het betalen een probleem? Dan kan je altijd op onze, en anderen hun hulp rekenen! Verdere informatie vindt u hier.

Bijna alle mutualiteiten betalen ook een deel van het kampgeld terug! Meer info vind je hier!

Het laatste papierwerk

Ben ik nu helemaal in orde? Nog niet helemaal! Jullie moeten nog 2 belangrijke documenten in orde brengen!

Medische Fiche

We willen natuurlijk niet vertrekken zonder de nodige medische informatie over alle givers. Hiervoor vulden jullie (normaal gezien) in het begin van dit scoutsjaar al een fiche in. Op het ouderbezoek nemen we deze mee en vragen we om de fiche nog eens na te kijken zodat we zeker zijn dat alles in orde is. Moesten er nadien nog dingen veranderen dan zouden wij dat ook graag horen! Het invullen gaat op papier maar wij verkiezen de online steekkaart. Hoe dit werkt vind je hier!

We hopen dat we hier geen rekening mee moeten houden maar met een rolstoel kan je trouwens ook gewoon mee gaan, maar ook dan horen wij dit graag op voorhand!

Reistoelating voor minderjarigen

Wanneer een minderjarige naar het buitenland reist en niet vergezeld wordt door beide ouders, is het aangeraden een reistoelating mee te geven. Dit is een formulier waarop één van de ouders of een voogd toestemming geeft aan de minderjarige om naar het buitenland te reizen onder toezicht van een andere persoon, organisatie of school. Het formulier kan je telkens vinden op de site van de gemeente waar je woont. De handtekening moet steeds gewettigd worden op het gemeentehuis.

Het formulier kan je via deze linken downloaden:

Voor Duffel: https://www.duffel.be/product/166/reistoelating-minderjarigen

Voor Lier: http://www.lier.be/IK_WIL/Ik_heb_nodig/Reistoelating_voor_minderjarigen

Voor Sint-Katelijne-Waver: http://www.sintkatelijnewaver.be/producten/detail/119/reistoelating-voor-minderjarigen

Gelieve dit ten laatste tegen 31 mei in orde te brengen!

Zo, nu zijn jullie helemaal in orde! Eerst nog een paar examens invullen en daarna kunnen we vertrekken!

 

3juli: We gaan vertrekken!

En dat doen we met JEKA, deze reisorganisatie zorgt dat we veilig aankomen, regelt de verzekering, zorgt voor het eten en logement en waakt over onze veiligheid. Zo hoeven wij ons enkel nog over jullie zorgen te maken. Maar toch blijft het spannend hé! Vandaag vertrekken we!

Met de bus

We spreken af om 19u50 aan de parochiezaal (naast onze lokalen) om van daaruit te vertrekken richting Hongarije. We maken nog een tussenstop in Vilvoorde om onze medebusreizigers op te pikken. Na een hele nacht door te rijden zullen we in Hongarije aankomen in de late namiddag. Ook bij de terugreis zullen we in de avond vertrekken. De aankomst in duffel is dan ook voorzien in de late namiddag.

De reis gebeurt telkens met 2 of 3 chauffeurs. De derde is meestal een Oostenrijker die vanaf Wenen het stuur overneemt. Zowel op het heen als de terugweg rijden we via Frankfurt. Er zullen telkens 4 à 5 stopplaatsen voorzien zijn van circa 30 minuten. Niet alle wegrestaurants zijn even efficiënt uitgerust om grote groepen snel te verwerken qua bediening en sanitair, vooral 's nachts. We raden daarom alleszins aan om een dubbel lunchpakket mee te nemen. Vergeet ook niet enkele euromuntstukken mee te nemen voor onderweg.


 
Ik ga op reis en neem mee...

Niet te veel allesinds! Want je moet het in het volgende krijgen:

1.   1 koffer of rugzak van max. 20 kg

2.   1 stuk handbagage (20x30x30 cm)

3.   De slaapzak mag in een aparte zak meegenomen worden (bij voorkeur geen vuilniszak). Gelieve deze echter niet aan de buitenkant van de koffer of rugzak te bevestigen: dit bemoeilijkt het stapelen in de kofferruimte van de bus.

Wat moet er zeker in mijn bagage?

Om te zorgen dat jullie in al jullie enthousiasme niets vergeten hebben we even een lijstje gemaakt voor dingen die je zeker niet mag vergeten!

 • ·        Identiteitskaart, identiteitsbewijs of internationaal paspoort
 • ·        Medische fiche + eventuele persoonlijke medicatie
 • ·        Hoeslaken en kussensloop (verplicht!)
 • ·        Slaapzak of een extra laken (dekens zijn ter plaatse beschikbaar)
 • ·        (wollen) Trui
 • ·        Regenkledij, liefst zo licht mogelijk
 • ·        Zonnebril en zonnebrandolie
 • ·        Handdoeken
 • ·        Zwemgerief 
 • ·        Wandelschoenen
 • ·        Voldoende reservesokken waaronder een paar dikke sokken
 • ·        Waterschoenen voor wateractiviteiten
 • ·        Minstens één lange broek
 •       MUGGENSTICK!
 •       Kledij, toiletgerief, zakdoekjes, knuffel,...

 Lunchpakket (ontbijt + middag) in brooddoos en een drinkbus steek je in je handbagage!

Wat geef je aan de leiding VOOR je de bus op stapt?

Buiten een beetje liefde zouden wij graag nog enkele zaken ontvangen:
 • ·        Gelegaliseerde attesten met toestemming van de ouders voor de minderjarigen (liefst op voorhand al aan de leiding geven)
 • ·        ID-kaart
 • ·        Formulieren van de mutualiteit:
  •  Europese Ziekteverzekeringskaart (EU)
  • World Assistance Card (EuroCross, EuroCall)
   • bij medische verzorging zal onmiddellijk de mutualiteit en de ouders ingelicht worden

4 juli: We zijn er!

Het huisje…

Na een lange busrit komen we aan in het zonnige Hongarije. We stappen eindelijk van die muffe bus en wat zien we? Een prachtig huisje. Het huisje waar we zitten is degelijk maar sober ingericht. Er is geen televisie of radio, maar dat hebben we helemaal niet nodig! Er zijn groepsslaapkamers met stapelbedden, voldoende modern sanitair, een uitgeruste keuken en een eet- en recreatieruimte.

Wat schaft de pot?

Jullie zijn nog maar net uitgepakt of daar komt de vraag al: Leiding wat eten we eigenlijk?

Wel dat zullen we ter plaatse horen. Een begeleid(st)er van JEKA zal ons daar de menu geven en ook de voeding die daar natuurlijk bij hoort. In de keuken is alles aanwezig zodat wij lekker kunnen gaan koken.

Eten wordt dus ,zoals al gezegd, voorzien door JEKA! Leden die wensen vegetarisch te eten of te diëten moeten dit zo snel mogelijk aan de leiding laten weten.

Al die afspraken…

Alvorens we dan onze benen onder tafel kunnen schuiven zullen wij iedereen beginnen briefen. Wij zullen vragen aan iedereen om de gsm nummer van ALLE leiding in hun gsm te zetten. Het zal even een grote chaos zijn! Maar je kan de chaos voor één keer voor zijn, want ziehier onze prachtige gsm-nummers die jullie alvast in jullie gsm's kunnen zetten:

Vincent aka Junior: +32471/86.41.84

Maite: +32496/13.54.24

Amber: +32494/24.40.04

Ben: +32476/23.36.99

De rest van de afspraken zal je dan wel horen!

En dan kan het kamp echt beginnen! We vliegen er in, en die 10 dagen zullen snel voorbij zijn! We zullen knotsgekke activiteiten doen, maar die blijven top-secret tot in Hongarije!

 

Post…

Voor ons zal de tijd voorbijvliegen maar jullie gezin zal jullie héél hard missen. Ze zullen brieven willen schrijven en gelukkig voor hen kan dat ook!

Let wel op dat deze een tijdje onderweg zijn! Een brief tot 50 g opsturen van normaal formaat kost € 1,13. Als adres geef je het volgende op:

Scouts Hellevelders B-S17-00216
Mátyás
Nagy Lajos utca 2
H-2025 Visegrád
Hungary

 

 

 

 


Je verstuurt een brief best prioritair (met blauw prior-stickertje) en bij het begin van de periode. Anders heeft het geen zin, omdat de post dan toekomt nadat de groep reeds vertrokken is. Zelfs met sticker is het niet zeker dat je briefwisseling op tijd aankomt

 

Maar als ze ook antwoord willen krijgen zullen jullie wat zakgeld moeten meenemen! Zakgeld meegeven mag zeker. Met 10 euro (+-3000HUF) kan je al heel wat doen in Hongarije. Bij de meeste Belgische banken kan je vlot Hongaarse forinten aankopen, alhoewel het voordeliger is ter plaatse te wisselen. MAAR er is niet altijd de mogelijkheid om geld af te halen.

Comments