Hottentot‎ > ‎

KW'sOKTOBER 

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter, onze Hottentotfeesten zijn weer daar... ja het is duidelijk oktober! 

ZON 6 oktober: 14u - 17u
We maken samen een namiddag vol dolle pret met de volgende ingrediënten: 

  •  2 eetlepels goed humeur
  • +/- 25 enthousiaste KW's
  • 3 supertoffe leiding
  • 0 gram gezeur 
Na deze namiddag vol pret en plezier (om 17u) zijn er onze 'Paskoffers' waarop jullie de uniformstukken kunnen passen en bestellen en dan worden ze 2 à 3 weken later op de scouts geleverd. Dat bespaart jullie een ritje naar de Hopper! 

VRIJ 11 oktober tot ZON 13 oktober: Hottentotfeesten
Naar jaarlijkse gewoonte, en om geld in ons laatje te brengen om weer een jaar leuke dingen te kunnen doen, organiseren we de 'Hottentotfeesten'. Op vrijdagavond is er onze quiz 'Kwista!' (meer info: Kwista! 2019). Op zaterdagavond is er onze fuif 'Wa Costa' voor jong en oud! (meer info: Wa Costa?! 2019). Zowel de quiz als de fuif vinden plaats aan Prik en Tik Thysshop Duffel. Zondagnamiddag tussen 14u en 17u kan je samen met de hele familie, vrienden en buren komen smullen van zelfgemaakte pannenkoeken in de refter van de meyl (Pannenkoekenslag). 

Wil je als mama of papa graag KOMEN HELPEN? Dat kan! Voor de Wa Costa zijn we nog op zoek naar helpende handen voor verschillende taken op verschillende momenten: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eH4z9VlCbLk6N_zNjjYtwkHFRYzAvf7ZRKVI3gQB0i0/edit#gid=0 


Aangezien de leiding dit weekend druk in de weer is om alles te organiseren, kunnen we geen leiding geven op zondag. We hopen jullie te mogen verwelkomen op (minstens) één van onze evenementen zodat jullie kunnen zien wat de leiding allemaal kan! ;) 

ZON 20 oktober: GEEN
Na de Hottentotfeesten vorige week gaat de leiding nu op leidingsweekend om alles te evalueren en bespreken hoe het volgend jaar nog beter kan, geen scouts dus... maar niet getreurd: volgende week zijn we er weer! 


ZON 27 oktober: Vriendjesdag 14u tot 17u
Jippieejee, hier zijn we weer! En met dubbel zoveel?! Ja! Het is vriendjesdag! Neem dus jullie leukste vriendje/vriendinnetje mee naar de scouts om hen te laten zien wat de scouts is en hoe leuk wij het hebben op zondagnamiddag!  


NOVEMBER

Oktober is voorbijgevlogen en hier is de planning voor november al! De maand met ons eerste KWEEKEND!! 

ZON 3 november: 14u tot 17u
We trekken erop uit naar de turnzaal van lagere school de Meyl om ons daar helemaal uit te leven! Breng dus zeker turnsloefen of schoenen met een witte zool mee zodat we geen ruzie krijgen met mevrouw de directeur. We komen samen om 14u aan het lokaal en gaan te voet naar de turnzaal, om 17u mag iedereen weer opgehaald worden aan het lokaal. 

VRIJ 8 tot ZON 10 november: KWEEKEND
Tadaaa (trompetgeschal en koetsen komen aangereden) hier is het dan; ons eerste KWeekend! Niet zomaar een weekend, nee, een super mega chique gala weekend! We gaan namelijk naar het chique Heist-op-den-Berg! We verwachten jullie vrijdagavond om 20u aan de lokalen van Chiro Heist (Kerkhofstraat 1, 2220 Heist-od-Berg) en zondag om 11u mogen jullie daar weer opgehaald worden. Vrijdag mogen jullie gewoon in uniform komen, maar neem zeker een chique gala-outfit mee voor ons grote gala der KW's 2019! 

Laat je even weten dat je meegaat op 0493/10.24.11 voor 6 november? Dan weten wij hoeveel eten we moeten voorzien! 


Wat neem je dus mee? 
- veldbed, slaapzak, kussen en pyama
- kleren aangepast aan de weersvoorspelling van Frank
- chique gala-outfit voor 's avonds
- tandenborstel, tandpasta
- knuffeltje
- €25 en kids ID
- eventueel iets lekkers voor de leiding ;) 
- ...


ZON 17 november: 14u tot 17u
Koken of knutselen? Knutselen of koken? Knutselen én koken! Vinden jullie ons lokaal ook zo leeg en de muren zo saai? Wij wel en daarom gaan we er iets aan doen! We gaan samen iets moois knutselen om ons lokaal te versieren! En wat dan als je niet graag knutselt? Dan mag je koken! 


ZON 24 november: 14u tot 17u
Tralalie tralala, het is al een beetje koud
Tralalie tralala, maar niet dat het me tegen houdt
Tralalie tralala, wat zullen we doen? 
Tralalie tralala, knotsgekke dingen na de noen! 

DECEMBER

Het is ijskoud buiten en iedereen heeft zijn dikke winterkleren weer aan. Sinterklaas en de Kerstman zijn weer voor de deur komen staan. 
Het is de maand december. Die komt na de maand november.
Hier is wat we gaan doen de komende weken. Hopelijk gaat jullie goed humeur niet ontbreken!
Het rijmen is nu wel gedaan.
Banaan.


ZON 1 december: 14u tot 17u
🎶 Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan
Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan 🎶

Over een paar daagjes komt de Sint waarschijnlijk bij jullie thuis langs, maar wij hebben hem gevraagd om toch een beetje vroeger al naar de scouts te komen. Gelukkig zei hij ja! Hopelijk heeft hij al wat lekkers bij om uit te delen aan ons.
Dus zorg ervoor dat jullie allemaal braaf zijn want Sinterklaas weet alles!

ZON 8 december: 14u tot 17u
Brrrrr… De temperatuur zakt 's nachts al tot onder nul maar we gaan toch proberen om een mega toffe vergadering te houden. Het wordt een namiddag vol toffe activiteiten. Dus kleed jullie warm aan en dan gaan we er weer tegen aan!

ZON 15 december: 14u tot 17u
Wow! Het is al midden december. Misschien ligt er al wat sneeuw en kunnen we sneeuwballen gooien!
En als er geen sneeuw ligt, dan spelen we gewoon zoals altijd met elkaar een paar toffe spelletjes :)

ZON 22 december: 19u tot 21u (Kerstfeestje)
De vakantie is begonnen en iedereen brult al lang mee met Mariah Carey op "All I want for Christmas is you", iedereen heeft zijn kerstsokken bovengehaald en iedereen geniet van een lekkere kop warme chocomelk. HET IS BIJNA KERSTMIS!🎅🎄
Ook wij op de scouts geven uiteraard een kerstfeestje. Zondagavond mogen jullie je leukste outfit in het thema "Kerstmis" aantrekken. 
Je mag je verkleden als kerstman, sneeuwman, kerstboom, engeltje, baby Jezus, … Noem maar op! Hoe gekker, hoe leuker!
Je mag natuurlijk ook gewoon je keitoffe kersttrui aandoen hé.
Uiteraard is een kerstfeestje niks zonder cadeautjes, daarom mogen jullie allemaal een cadeau meenemen dat:
- max.  1 kost (iets dat je nog thuis hebt liggen waar je niets meer mee doet zou een leuk cadeautje kunnen zijn voor iemand anders)
- voor zowel een jongen en meisje kan zijn


ZON 29 december: GEEN
Tussen kerstmis en nieuwjaar is het veel te druk om leiding te geven! Jullie moeten ook bij jullie familie zijn om feestjes te vieren. We zien jullie in 2020 wel terug!
Fijne feestdagen gewenst van jullie leiding! xxx

Dikke zoenen en knuffels
Jullie po(k)werteam van leiding (Luka, Nele en Karen) 

Comments